062 898 45 48
Korpa je prazna!
Ukupno 0 RSD
U čemu je tajna dugotrajnih, izdržljivih noktiju?!

U čemu je tajna dugotrajnih, izdržljivih noktiju?!

U čemu je tajna dugotrajnih noktiju koji bez problema mogu da se nose čak do šest nedelja?!
Na kraju krajeva, ovo I nije velika tajna: Potrebno je da budete vešti, sa dosta stečenog znanja I da Vaš jedini cilj bude zadovoljna mušterija koja će Vam se uvek iznova vraćati. Da biste to postigli prvi i možda najvažniji korak jeste priprema!

Odvajanje gela od nokatne ploče može da uzrokuje više problema, međutim jedan od najčešćih je neadekvatna priprema nokatne ploče. Mnogi ne obraćaju pažnju dok rade, žure I nisu dovoljno temeljni, ili pak nemaju dovoljno dobro znanje I veštine potrebne za manikir. (Dodali bismo samo sledeće: Ukoliko imate neko bitno pitanje, ili ste pak zapeli negde, nemojte tražiti odgovor po forumima, pre se obratite stručnom licu za savet i podučavanje. Slobodno se možete obratiti i nama sa bilo kojim pitanjem, naš tim stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom će Vam u što kraćem roku rado će dati odgovor. Nemojte da štedite na usavršavanju, naročito jer su uglavnom u pitanju jednodnevni seminari za obuku koji koštaju isto koliko I jedna izrada noktiju. Dakle, sa više savesti ćete obavljati posao znajući da posedujete adekvatno znanje I veštine I da posao možete uraditi bez greške. )

 Ima dosta manikira koji ne pridaju važnost dobro obavljenom poslu, nego im je bitnije da u što kraćoj satnici završe sa jednom mušterijom, međutim imamo veoma lošu vest za njih: Za dobru pripremu noktiju potrebno je 20 minuta, posle čega može da usledi sama izrada noktiju. Vreme potrebno za to zavisi od dužine, oblika I dizajna koji mušterija zahteva. U proseku, sama izrada nakon dobre pripreme iziskuje između 30 minuta I 2,5 sata. Naravno, dosta toga zavisi I od mušterije, odnosno od zdravstvenog stanja nokta iste.
 U školi se uči da na hladnim I masnim/lepljivim rukama nokti ne mogu da se održe tako lako, te je potrebno pripremiti jači materijal za izradu. (O tome ćemo pisati kasnije)
 Dakle, aerizacija (odnosno vazduh ispod veštačkog nokta) pored nestručnosti manikira može biti I posledica: menstruacije, odnosno hormonskih promena koje pogađaju telo u tom periodu, zapaljenski procesi u organizmu, jak stres, kao I hladne I masne/lepljive ruke. U ovom slučaju koristim jače sredstvo za dehidrataciju nokta sa kiselinom, a zatim I sredstvo za bolje prianjanje koje sušim u lampi pola minuta. Takođe, mušteriji je najbolje zakazati nov tretman kroz tri nedelje.
 
 Pripremni materijali: Skoro svaki proizvođač/distributer daje druge nazive pripremnim materijalima, zato da bismo pojednostavili, navešćemo ih na srpskom:
1.) Sredstvo za dehidrataciju: (primer, nail prep)
     a.) bez kiseline: za neproblematične nokte,
     b.) sa kiselinom: za problematične, vlažne nokte,
     c.) 3/1 koji u sebi sadži I fungicid, najviše za neproblematične nokte.
2.) Sredstvo za bolje prianjanje: (bonder) Stvara tanak lepljiv, sjajni sloj na nokatnoj ploči za bolje prianjanje prajmera. Koristi se u veoma tankom sloju.
3.) Bazni gel: Ovo nije pripremni materijal, međutim svrstavamo ga ovde jer ipak spada u deo pripreme između osnovne pripreme i konačne nadogradnje nokta.
Potpuno je bespotrebno koristiti i Bonder i Primer gel, jer im je svrha u potpunosti ista.

Priprema za nadogradnju tipsama:
Rad kako sa gelom, tako i sa porcelanom, nakon dezinfekcije ruku sastoji se iz sledećih koraka:

 1.) Skraćivanje nokta u ovalnom obliku do samog vrha, zatim oblikovanje turpijom, odnosno odstranjivanje ostataka buferom.
 2.) Potiskivanje i skidanje viška kože sa zanoktica
 3.) Otprašivanje.
 4.) Nalepljivanje tipse, pažljivo, bez ulaska vazduha nežnim pritiskom.
 5.) Skraćivanje tipsi, alatom predviđenim za to, do željene dužine.
 6.) Turpijanje tipse dok ne dođe u istu ravan sa prirodnim noktom, prvo grubom a potom mekšom turpijom.
 7.) Temeljno otprašivanje!
 8.) Nanošenje odgovarajućeg sredstva za dehidrataciju, samo duž prirodnog nokta! Na tipsu ne sme da se stavi jer slabi veštački materijal, što kasnije može dovesti do pucanja ispod gela čime opada nivo čvrstine i stabilnosti nokta.    
 9.) Nakon potpunog sušenja, premazujemo sloj sredstva za bolje prianjanje, u slučaju problematičnih noktiju koristimo bazni/primer gel i sušimo pola minute u lampi. (Ovaj sloj koristi se samo ispod gela!)
 10.) Nanošenje prvog sloja gela je sledeći korak. Mažemo ga u tankom sloju, pažljivo da ne dodiruje kožu jer u slučaju toga takođe može doći do podizanja nokta.
Zatim ga sušimo jedan minut. (prilikom nadogradnje porcelanom nema potrebe za bazom, nego odmah nakon sredstva za dehidrataciju nanosimo kuglice porcelana)

Priprema za nadogradnju sa šablonom/izlivanje:
 1.) Skraćivanje noktiju tako da ivice ostanu, zatim oblikovanje turpijom i uklanjanje ostataka buferom.

 2.) Potiskivanje i skidanje viška kože sa zanoktica
 3.) Matiranje nokatne ploče veoma finom turpijom.
 4.) Temeljno otprašivanje.
 5.) Nanošenje sredstva za dehidrataciju (nije bitno da li je u obliku laka ili u obliku spreja).
 6.) Nakon potpunog sušenja, premazujemo sloj sredstva za bolje prianjanje, u slučaju problematičnih noktiju koristimo bazni/primer gel i sušimo pola minuta u lampi (Ovaj sloj koristi se samo ispod gela)
 7.) Nanošenje prvog sloj gela je sledeći korak. Mažemo ga u tankom sloju, pažljivo da ne dodiruje kožu jer u slučaju toga takođe može doći do podizanja nokta. Zatim ga sušimo jedan minut. (prilikom nadogradnje porcelanom nema potrebe za bazom, nego odmah nakon sredstva za dehidrataciju nanosimo kuglice porcelana ali takođe pažljivo da ne dodiruje kožu!)

Proces pripreme za korekciju/dopunu:
 1.) Skraćivanje noktiju, zatim uklanjanje ostataka sa ivice buferom.

 2.) Uklanjanje zanoktica i potiskivanje, u zavisnosti od potreba
 3.) Turpijanje gornjeg sloja grubom turpijom, ili pak uklanjanje brusilicom (ovo se savetuje samo veoma iskusnim manikirima, u suprotnom može dovesti do ozbiljnih povreda!), zatim izravnanje sa prirodnim noktom finom turpijom, i eventualno uklanjanje delova na kojima je došlo do ulaska vazduha.
 4.) Temeljno otprašivanje.
 5.) Nanošenje odgovarajućeg sredstva za dehidrataciju (nije bitno da li je u obliku laka ili u obliku spreja).
 6.) Sledi premazivanje tankog sloja sredstva za bolje prianjanje, koji u slučaju problematičnih noktiju koristimo bazni/primer gel i sušimo pola minuta u lampi (Ovaj sloj koristi se samo ispod gela)
 7.) Nanošenje prvog sloja gela je sledeći korak.
Mažemo ga u tankom sloju, pažljivo da ne dodiruje kožu jer u slučaju toga takođe može doći do podizanja nokta.
Zatim ga sušimo jedan minut. (prilikom nadogradnje porcelanom nema potrebe za bazom, nego odmah nakon sredstva za dehidrataciju nanosimo kuglice porcelana ali takođe pažljivo da ne dodiruje kožu!)

Gore navedeni koraci su samo saveti i to je prava priprema, nakon koje tek sledi veliki zadatak: IZRADA NOKTIJU! Naš savet je da i sami vidite kako to sručno lice radi uživo, zatim da u prisustvu istog sve to sami isprobate!

Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".