Ruski manikir


 Sve je veća zainteresovanost kako mušterija, tako i manikira za takozvani suvi aparatni manikir, odnosno ruski manikir. 
 Hajde da malo približimo šta to zapravo znači – da li ga vredi uvrstiti u listu usluga, da li ga voditi kao ekstra uslugu ili da ga jednostavno poklonite mušteriji, dok u drugom delu teksta imate objašnjen i postupak izrade, korak po korak.
U praksi obe tehnike – klasični i ruski manikir, imaju isti postupak izrade, tako da je samo na vama da odlučite da li ćete uvesti mašinski režim rada (koji traje nekoliko minuta duže) ili ćete ostati pri klasičnom manikiru.
 Prilikom izrade klasičnog manikira za potiskivanje i uklanjanje suve, odumrle kože koristimo pogurivač zanoktica i makazice, dok kod ruskog manikira koristimo 3-6 glava za brusilicu i završavamo makazicama. Krajnji rezultat se znatno razlikuje od klasičnog manikira.
 Najprimetnija razlika baš zbog koje mušterije jako vole ovu tehniku jeste to da se izrastanje noktiju mnogo kasnije vidi. Kod klasičnog manikira izrastanje počinje da se vidi već nakon oko nedelju dana, dok se kod ruskog- aparatnog manikira to vidi tek posle dve nedelje (izrastanje noktiju svakako zavisi od brzine rasta prirodnog nokta). To je moguće zato što kod izrade ruskog manikira gel lak ili gel možete naneti mnogo bliže korenu nokta, jer ste odumrlu kožu zanoktica u potpunosi uklonili sa nokatne ploče.
 Kod klasičnog manikira to možete učiniti alatom za potiskivanje zanoktica tako što ćete grebati sa nokta tu kožu, dok kod izrade ruskog manikira to činite koristeći adekvatne glave za brusilicu i to znatno brže i efikasnije.

Ono što je isto važno napomenuti jeste da je sve veći broj muškaraca koji traže ovaj tretman, jer je danas gotovo nezamislivo videti muške šake koje nisu lepe i negovane.
 Kao što sam i obećala na početku teksta, pokušaću da detaljno opišem postupak izrade, korak po korak. Ali pre nego što počnete da uvežbavate ovu tehniku, morate ispoštovati jedno veoma važno pravilo: nikada nemojte snažno pritiskati glave za brusilicu na nokatnu ploču, ni na kožu, jer možete izazvati veoma ozbiljne povrede!
U opisu, kao i u videu prikazaćemo Vam bržu i pojednostavljenu verziju izrade ruskog manikira koji se ni najmanje ne razlikuje od komplikovane, vremenski duže i zahtevnije verzije koja iziskuje rad sa većim brojem glava za brusilicu. Jednostavno je brže i lakše!

 Ono što će Vam biti potrebno

3 specijalne glave za brusilicu koje su namenjene baš za izradu ruskog manikira (oblik kapljice, tanka cilindrična glava i velika u obliku kugle) i jedne dobre makazice za kožu.

Ruski manikir korak po korak:

1. korak: glavom u obliku kapljice postepeno pokušajte da odvojite zalepljenu kožu od nokatne ploče.
2. korak: tankom cilindričnom glavom očistite nokatnu gleđ sa strane, a ukoliko primetite negde i zadebljanu, prilepljenu kožu i nju možete ukloniti ovom glavom. Preturpijajte i područje koje ste obradili prvim korakom.
3. korak: otprašite nokte četkicom za otprašivanje.
4. korak: tankim makazicama odsecite viđak već odvojene kožice.
5. korak: velikom glavom u obliku kugle ispolirajte kožu koja okružuje nokatnu ploču.
Ceo postupak prikazali smo Vam u video tutorijalu koji možete pogledati OVDE.
 Kako Vam se dopada suvi aparatni manikir? Kao što možete videti na slici, velika je razlika, međutim sami morate da odlučite da li ćete obradovati mušterije ovim kao poklonom ili ćete ovo uvrstiti u Vaše usluge zasebno. U salonima možete naići na oba slučaja.
Ukoliko pak već duže vreme mislite o podizanju cena usluga, a niste znali na koji način da to iznesete mušterijama, ovo je savršena prilika! Nikome neće biti žao da plati uvećanu cenu kada vide da za tu, malo veću cenu, dobijaju obnovljene, podmlađene ruke, a vreme izrastanja noktiju će se primetiti kasnije nego obično. Ko jednom proba ovu tehniku, svaki naredni put će je tražiti.
 Za kraj želimo ponovo da napomenemo: prilikom pružanja usluge ruskog manikira jako obratite pažnju jer ova tehnika iziskuje dobru veštinu, znanje i stručnost! Vežbajte puno i tek kada Vaši pokreti budu u potpunosti sigurni i kad ste sigurni da ste stekli rutinu, možete primenjivati ovo na mušterijama. U suprotnom, u neznanju možete naneti velike štete i mušterijama i sebi.
 Nadamo se da Vam se dopao tekst i da će Vam biti od koristi. Želimo Vam prijatno vežbanje i što više odrađenih lepih noktiju.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *