062 898 45 48
Korpa je prazna!
Ukupno 0 RSD

NANOŠENJE GEL LAKA - Korak po korak

« Nazad na Osnovna tehnika
NANOŠENJE GEL LAKA - Korak po korak
PODLOGA: Super Base
BOJA: Hypnosys
ZAVRŠNI SJAJ: Dry Top
KREATOR: Szintia Kaslik

 Primili smo puno pisama vezanih za gel lakove, od toga kako se on nanosi, do toga od čega zavisi koliko će oni trajati na noktima, kome se preporučuju, kome ne...
 Jako puno njih smatra da je slabiji i nežniji od gela, ali ovo zaista nije tačno, jer je postupak nanošenja i uopšteno rad sa njime jednak kao i sa klasičanim gelom, s toga se jednako ponašaju i na noktima. Ukoliko ga nanosi stručna osoba, ni u najmanjoj meri ne oštećuje nokte, dok u suprotnom može da načini velike štete.
 Pripremili smo jedan video o nanošenju gel lakova gde smo prikazali svaki korak veoma detaljno.

KLIKNITE NA SLIKU KAKO BISTE POKRENULI VIDEO

NANOŠENJE GEL LAKA NA PRIRODNE NOKTE 
1. Pre sve dezinfikujte ruke i alate, zatim pogurajte zanoktice

2. Pogurajte zanoktice pogurivačem
3. Blago matirajte nokatnu ploču mekanom turpijom granulacije 180 , posebno obratite pažnju na ivice i ćoškove, nakon toga otprašite nokat
4. Nanesite Nail Prep i osušite (otprilike 30 sekundi)
5. Nanesite kiselinski ili bezkiselinski primer i sačekajte otprilike 30 sekundi. Morate znati, ukoliko nanesete i Bonder zbog boljeg priajanja, kod korekcije gel lak ne možete ukloniti skidačem gel laka, već ga morate isturpijati
6. Nanesite bazu Super BaseBuilder Base ili Cover Base i osušite  u kombinovanoj UV/LED lampi 60 sekundi, pod UV lampom 2 minuta- NE FIKSIRATI!
7. Dobro promešajte gel lak u boji i nanesite tanak sloj (prislanjanjem četkice na unutrašnji deo vrha bočice uklonite višak gel laka kako biste dobili pravu količinu), sušite u kombinovanoj UV/LED lampi 60 sekundi, pod UV lampom 2 minuta - NE FIKSIRATI!
8. Nanesite još jedan tanak sloj gel laka (iako kod većine boja nema potrebe) i osušite kao prethodni sloj - NE FIKSIRATI!
9.Nanesite tanak sloj završnog sjaja Dry Top i osušite u kombinovanoj UV/LED lampi 60 sekundi, pod UV lampom 2 minuta (Dry Top ne ostavlja lepljikavi sloj, nema potrebe fiksirati ga)

Pažnja, ovaj opis nije edukacija, već samo kratko uputstvo kako se materijal koristi! Svaki edukator ima svoj princip rada i naš opis može da odstupa od načina na koji ste Vi naučili da radite. Ako želite profesionalno da radite manikir, obratite se stručnom licu za edukaciju.

Ukoliko želite više detalja o proizvodu i njegovoj ceni, kliknite na naziv
Sredstvo za dezinfekciju
Pogurivač zanoktica
Mekana turpija ili Buffer
Nail prep u obliku laka ili Nail Prep u obliku spreja
Bezkiselinski primer ili Bonder
-
 Baza za gel lak 
Super BaseBuilder Base ili Cover Base
- Gel lak (ukoliko koristite samo za sebe dovoljno je od 5g, ukoliko koristete i drugima preporučujemo pakovanje od 12ml)
- Završni sjaj za gel lak nefiksirajući Dry Top 

Pre desetak godina u svetu lepote pojavila se jedna veoma praktična stvar - takozvani gel lak. Od tada sve više njih traži ovo rešenje kod manikira.
Neoboriva je činjenica to da gel lakovi postaju sve traženiji, i sve je više onih žena koje su koristile nadogradnju noktiju gelom, a sad se odlučuje za gel lak.
Međutim još uvek ima puno pitanja, kao i zabluda o gel lakovima...

Šta je zapravo gel lak?
 To je jedna mešavina materijala, koja spaja trajnost gelova u boji sa svojstvom jednostavnosti običnog laka za nokte.

 Šta je uzrok toga da, kod jedne žene gel lak savršeno traje i postojan je, dok kod druge uopšte ne?
 Proizvođači svakodnevno unapređuju tehnologiju, mada su mišljenja o trajnosti gel laka i dalje podeljena.
 Ima žena koje su dugo nosile gelom nadograđene nokte bez problema u vidu podizanja gela od noktane ploče, dok su se problemi prilikom prelaska na gel lak odmah pojavili. Nanet sloj je već nakon par dana počeo da puca i odvaja se od noktiju.
Dok s druge strane, ima dosta žena kojima gel lak savršeno traje par nedelja i koje su u potpunosti zadovoljne. Ruke su im i posle nekoliko nedelja negovane i praktično ne treba ništa da preduzimaju po tom pitanju.
 Ukoliko gel lak nakon par dana popuca i otpadne, nemojte odmah osuditi osobu koja je radila manikir ili proizvod. Postoji verovatnoća da je do toga došlo jer da Vaši nokti jednostavno nisu pogodni za nanošenje gel laka.
 Dok trajnost običnog gela zavisi samo od brzine rasta noktiju, trajnost gel laka zavisi i od kvaliteta istih. Stanje noktiju u mnogome određuje trajnost i kvalitet gel laka. Iz iskustva možemo reći da će gel lak duže trajati na noktima onih žena kojima i običan lak duže traje na noktima.
 Pored svega toga, veliku ulogu igra i Vaše zanimanje, odnosno kućni poslovi.

 Na kakvim noktima će gel lak ostati dugo trajan?
 Samim pogledom na nokte ne može se reći da li će oni izdržati gel lak ili ne.
 Ako su nokti jaki I zdravi gel lak će najverovatnije trajati 3-4 nedelja, ali ukoliko su nokti slabi, tanki, ili eventualno sa nekim povredama, verovatnije je da gel lak neće dugo izrdžati na njima. Toj osobi preporučljivija izrada veštačkih noktiju gel tehnikom ili pak take off gelom nakon čega se može naneti gel lak (to je najbolji način da se garantovano i na tankim noktima duže vreme održi manikir izrađen gel lakom). Take off gel isto možete ukloniti skidačem gel laka.

 Da li mogu mešati običan gel sa gel lakom?
 Ukoliko odradimo nokte običnim gelom I kao završni sloj nanesemo gel lak, nećemo pogrešiti, samo se prilikom korekcije ne možemo ukloniti skidačem gel laka već radimo standardnu korekciju.
To se radi na sledeci način:
- Pripremite nokte. Potisnite kožicu zanoktica, blago matiranje nokatne ploče turpijanjem i na kraju detaljno otprašivanje.
- Nail Prep-om odmastite nokatnu ploču, pa čak ukoliko postoji potreba koristite i primer sa kiseliom (ako su masni nokti), koji će savršeno pripremiti i odmastiti nokatnu ploču.
- Nanesite Bonder (bezkiselinski primer) I ostavite da se potpuno osuši
- Nanesite tanak sloj gradivnog gela ili pak 3u1 gel (običan gel ili pak take off) na nokatnu ploču što bliže korenu nokta, ali da ipak ne dodiruje kožu. Osušite u lampi.
- Nanesite u tankom sloju prvi sloj lak gela, sa laganim pokretima četkice. Osušite u UV ili LED lampi.
- Za savršeno prekrivanje ponovite nanošenje lak gela u tankom sloju, takođe laganim pokretima četkice, identično kao prvi sloj pa potom i to polimerizujte.
 -Nakon sušenja nanosimo završni sloj gel laka i to takođe polimerizovati.
- Na kraju ako postoji,  lepljivi sloj skidate fiksatorom.
Na ovaj način dobijate dugotrajne, tanke nokte sa prirodnim izgledom.

Da li je gel lak bolje rešenje od gela?
 Ukoliko ste se jako vezali za ideju da želite gel lak, jer smatrate da je prirodniji materijal od klasičnog gela i da neće uništiti Vaše nokte, moramo da Vas ipak razočaramo...
 Pre nanošenja gel laka takođe moraju da se matiraju nokti turpijom i konstantno skidanje gel laka može uzrokovati stanjivanje nokta. Ne radi se o tome da nije dobro koristiti gel lak, naprotiv, više nam se dopada od gelova u boji, jer je u praktičnijem pakovanju i tanji je kad se nanese pa samim tim izgleda i prirodnije ali gel lak nije za svakoga. 

 Ukoliko imate tanke i krhke nokte sklone lomljenju, a ipak želite trajne i prirodnog izgleda vestačke nokte, slobodno se prepustite iskusnom manikiru i njegovim stečenim veštinama. Nećete pogrešiti ukoliko dozvolite da Vam ojača nokte tankim slojem gela, na koji će potom naneti gel lak.
 Isprobajte i uverite se i sami u trajnost i efekat prirodnosti!

Porudžbine ispod 1000,-rsd. šaljemo nakon uplate. Hvala na razumevanju!

 

Oceni proizvod
Preporučeni proizvodi
DRY TOP
DRY TOP
Elastičan završni sjaj bez fiksiranja - 12ml
SUPER BASE - 12ml
SUPER BASE - 12ml
Super jaka rubber poldoga za gel lakove
HYPNOSIS - No.68
HYPNOSIS - No.68
5ml
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".