Vodič za Acryl gel – Poly gel

Šta je Acryl gel – Poly gel ?

Zapravo, to je dete gela i porcelana. Oba materijala imaju svoje prednosti i mane, međutim njihovim spajanjem od oba materijala preuzela pozitivne osobine i tako se stvorio nov, savršen materijal za veštačke nokte.

Osobine Acryl gela – Poly gela

✔ ELASTIČAN je, poput UV gela
✔ JAK je kao porcelan
✔ ima JAKU MOĆ prijanjanja poput porcelana
✔ NE CURI kao UV gel
✔ formira se kao porcelan
✔ POLIMERIZUJE SE u UV lampi poput UV gela
✔ ostavlja veoma malog lepljivog, kohezivnog sloja nakon polimerizacije, FIKSIRA SE poput UV gela
✔ pri radu sa njime se koristi specijalna četkica sa prirodnim dlačicama koju omočite u tečnost (ni slučajno ne u alkohol, isušuje četkicu i veoma brzo će se rascvetati), kao pri radu sa porcelanom
✔ za bojenje može ići bilo koji gel u boji ili gel lak

Zašto da odabereš akrilni gel?

Radi se o veoma zahvalnom materijalu koji jako dobro podnosi stress, pa se i one mušterije kod kojih su nokti urađeni gelom bivali uništeni, vraćaju na korekciju sa svih deset sačuvanih noktiju. Nošenje je prijatno, ne daje osećaj veštačkog mateirjala, kao što to čini porcelan.

Zahvaljujući pakovanju u teglici jako je štedljiv, jer nakon oblikovanja (a pre polimerizacije) višak materijala se slobodno može vratiti u teglicu i na taj način se gubitak materijala svodi na minimum. Ne treba da se brineš što je došao u dodir sa cleanerom! Kroz kratko vreme će on ispariti i neće uticati na kvalitet materijala. 

Mešanje materijala

Smeju li se UV gel I akrilni gel kombinovati?

DA , radi se o dva elastična materijala I jako se dobro dopunjuju. Budi slobodna u njihovom kombinovanju. 

Ukoliko pređem na rad sa akrilnim gelom i dođe mi mušterija koja je prethodno na noktima imala gel, da li u potpunosti moram da uklonim taj materijal sa njenih noktiju?

NE, ukoliko neko ima gel na noktima I dođe na korekciju, samo stanjiš materijal I nastaviš rad kao u svakoj drugoj situaciji. 

Kakvu četkicu da koristiš za rad?

Imaš dve opcije, ili biraj Kolinsky četkicu sa prirodnim vlasima ili četkicu koja je specijalno osmišljena za rad sa akrilnim gelom, koja u savršenoj srazmeri sadrži prirodne Kolinsky i sintetičke vlasi. Ima dobru moć upijanja (za šta su zaslužne prirodne vlasi), a treba da ima i dobru čvrstinu/držanje kako bi lako mogla da formiraš čvrsti materijal (to omogućavaju veštačke vlasi).

Na jednom kraju ima špatulu, kojom lako možeš izvaditi materijal iz teglice (tako da ti dodatna špatula nije briga), dok je na drugom kraju sama četkica. Možeš da koristiš dve vrste četkice, onu sa zaobljenim vrhom, to je za rad pri korenu nokta i jednu sa oštrom, zašiljenim krajem za oblikovanje.

Saveti za Acryl gel – Poly gel

Čestice

Pri izboru akrilnog gela na jednu stvar moraš posebno obratiti pažnju. Idealno je da ne sadrži čestice. Materijali sa česticama nisu nisu lošijeg kvaliteta, međutim može doći do problema prilikom turpijanja. 

Acryl gel u boji

Lako možeš da napraviš akrilni gel u boji, ako ga pomešaš sa dobro pigmentisanim gelom ili gel lakom. Tada je potrebno polimerizovati ga duplo duže, kako bi se materijal u potpunosti stegao!

Dualne tipse

Hrabro koristi dualne tipse pri radu sa akrilnim gelom, bilo reč o klasičnih ili o eksremnim formama. Uz nekoliko naučenih sitnih trikova radićeš ekstra brzo i izrada čak i eksremnih formi će ti delovati poput dečije igre. 

Kako se koristi Acryl gel – Poly gel – Korak po korak

Špatulom izvadi jednu kuglicu i postavi je na nokatnu površinu.

Umoči četkicu u liquid za Poly gel. Pazi na to da četkica bude otpimalno vlažna, jer ako ima previše tečnosti na njoj, razrediće materijal suviše, međutim ako ga ima premalo, materijal će se zalepiti za vlasi četkice i teško će se oblikovati. Formiranje možeš beskrajno dugo da usavršavaš, potom polimerizuj u lampi. 

Nakon turpijanja možeš da ga bojiš omiljenim gelom, gel lakom, ali možeš i samo da ga zatvoriš završnim gelom. Ekstra savet: možeš da napraviš akrilni gel u boji! Sa izuzetno pigmentisanim gelovima ili gel lakovima lako možeš da obojiš materijal, tako da je na kraju dovoljno da izrađene nokte premažeš završnim gelom.  

Oni koji su isprobali ovaj materijal, nikada ga više ne bi ispustili iz ruku.

Budi slobodna da nam se obratiš za pomoć, jer je ova grupa materijala prilično nova i mnogi nisu u potpunosti upoznati sa njom. 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *