Koje su vrste turpija za nokte i kako da ih pravilno koristite?

Turpije su alati koji se koriste za oblikovanje, formiranje i poliranje noktiju. Postoje mnoge različite vrsta turpija, svaka sa svojim specifičnim karakteristikama i namenama.

Hajde da razmotrimo koje su najčešće vrste turpija za nokte i kako da ih pravilno koristite.

Dijamantske turpije

Ove turpije su prekrivene dijamantskim prahom. Izuzetno su izdržljive i otporne na habanje i lako se čiste i dezinfikuju. U salonima se koriste za manikir i pedikir za oblikovanje prirodnih noktiju, takođe je idealan izbor za korišćenje kod kuće.

Staklene turpije

One su mekše i nežnije prema noktima, a proizvode se sa najfinijim slojem. Idealan izbor su za korišćenje kod kuće na prirodnim noktima.
Pošto se proizvode sa najfinijim slojem, štite zdravlje prirodnih noktiju, tako da su savršene za oblikovanje i oštećenih i slabih noktiju. Interesantna činjenica: ove turpije se zagrevaju tokom upotrebe, što zatvara kraj noktiju i sprečava listanje i pucanje nokta. Lako se čiste i dezinfikuju.

Papirne šmirgl turpije

Ovi tipovi turpija su najpopularniji u salonima lepote,  jer su jednostavne za korišćenje, prilično su jeftine i dostupne u različitim granulacijama. Jezgro papirnih turpija može biti od plastike, drveta ili papira. Koriste se za pripremu prirodnih noktiju pri nadogradnji noktiju ili izrade gel laka, i za oblikovanje noktiju.

Eko turpije

Danas se jezgra turpije mogu kupiti posebno, koja mogu da budu od metala (to je malo teže i čvršće) i plastike (elastično i lako). I takođe se mogu kupiti posebni papiri za brušenje, što rezultira manje otpada i jeftinijom cenom.

Sunđeraste meke turpije – buferi

Sunđeraste blok bufer turpije su mekše i nežnije prema noktima. Njihovo spužvasto jezgro je prekriveno papirnim zrnima, ali sa finijom granulacijom. Savršene su za pripremu prirodnih noktiju pri izradi gel laka kod kuće ili za fino oblikovanje noktiju.

Metalne turpije

Metalne turpije su izuzetno izdržljive i otporne na habanje. One su savršene za oblikovanje i formiranje prirodnih noktiju, kao i za uklanjanje neželjenih ljuski.

Kada birate turpiju, važno je da izaberete sa odgovarajućom granulacijom za zadatak koji želite da izvršite. Takođe, važno je da turpiju redovno očistite i dezinfikujete kako bi se sprečio razvoj bakterija.

U svakom slučaju, važno je da izaberete vrstu turpije koja najbolje odgovara vašim potrebama. Ukoliko niste sigurni pročitajte naš blog tekst kako da odaberete pravu.

Koje su Vaše omiljene vrste turpija za nokte?

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *