Kako izabrati pravu turpiju za nokte: Sve što treba da znate

Odabir prave turpije za vaše nokte može biti komplikovano, jer postoji mnogo različitih vrsta, oblika i granulacija. Međutim, sa nekoliko jednostavnih saveta, možete pronaći turpiju koja će najbolje odgovarati vašim potrebama.

Prvo, razmislite o tome za šta ćete koristiti turpiju

Ako se bavite manikirom ili nagodgranjom nokitju profesionalno, verovatno ćete želeti nešto što je izdržljivo i otporno na habanje. U tom slučaju, papirne turpije sa šmirgl povšinom su najbolja opcija.

Na prvi pogled većina turpija izgleda isto. Možda prvo primetite samo različiti oblik, koji može biti ravan, kap, polumesec, bumerang (banana) ili jedan od novih modernih apstraktnih oblika. Međutim, što nije vidljivo golim okom, a ipak utiče na cenu turpija, jeste kvalitet papira za brušenje i jezgra.

Jezgra turpija

(unutrašnji deo na kojoj se nalazi papir za brušenje) određuje tvrdoću turpija. Jezgro može biti izrađeno od papira, drveta ili plastike. Za salonski rad najbolji izbor je plastično unutrašnje jezgro. To daje laku i elastičnu turpiju, a ako je i papir za brušenje odgovarajući, onda se može dezinfikovati ili čak iskuvavati.
Osim toga, danas se jezgra turpije mogu kupiti posebno, koja mogu da budu od metala (to je malo teže i čvršće) i plastike (elastično i lako). I takođe se mogu kupiti posebni papiri za brušenje, što rezultira manje otpada i jeftinijom cenom.

Brusni papir:

proizvodnim postupkom mogu biti vrlo različiti. Na prvi pogled, laiku, izgledaju isti, ali korišćenjem se brzo otkriva zašto je jedan brusni papir skuplji od drugog. Kvalitetniji brusni papiri mogu brusiti višestruko trajnije od manje kvalitetne.

Ako planirate da koristite turpiju kod kuće, možda ćete želeti nešto što je mekše i nežnije prema vašim noktima, staklene turpije ili možda dijamantske turpije.

Drugo, obratite pažnju na granulaciju turpije

Ako želite da oblikujete i formirate prirodne nokte, potrebna vam je turpija sa finijom granulacijom poput 180 ili 240. Odličan izbor je staklena ili dijamatska turpija.

Ukoliko tražite turpiju za veštačke nokte odaberite grublje, grnaulacije 80, 100, 150 ili 180.

Ako želite da pripremite vaše nokte za gel lak birajte mekane bufer turpije.

Treće, razmislite o tome kako ćete čistiti i dezinfikovati turpiju

Ne zaboravite da je redovno čišćenje i dezinfekcija vaše turpije neophodna za zdravlje vaših noktiju. Ako se bavite profesionalnim manikirom ili naodgradnjom noktiju, verovatno ćete želeti da koristite turpije koje se lako mogu očistiti i dezinfikovati. Kupite više komada kako biste uvek imali čistu turpiju pri ruci i promenite ih češće, čak kod svake mušterije.

Ako koristite turpiju kod kuće, birajte turpiju koja se može lako očistiti pod tekućom vodom.

Konačno, razmislite o dizajnu i obliku turpije

Ako se bavite profesionalnim manikirom ili pedikirom, možda ćete imati želju da koristite turpije koje su dizajnirane kao dekorativni predmeti u vašem salonu. Najpopularniji oblici u salonskom radu su bumerang ili poluemesec turpije.

Ako koristite turpiju kod kuće, preporučujemo ravne i naravno dizjan koja vam se dopada estetski. Imate predivnih staklenih turpija sa kristalima ili šarene papirne turpije.

I dalje niste sigurni koji je pravi izbor za Vas? Pročitajte naš blog tekst o vrstama turpija.

Ukratko, sa malo pažnje i znanja, lako možete pronaći pravu turpiju za vaše potrebe i zdravo i lepo negovati vaše nokte. Odabirom prave turpije, vaši nokti će biti uvek negovani.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *