062 898 45 48
Korpa je prazna!
Ukupno 0 RSD

PRAVILNA PRIPREMA PRIRODNIH NOKTIJU

« Nazad na Osnovna tehnika
PRAVILNA PRIPREMA PRIRODNIH NOKTIJU

Važnost pravilne pripreme je nešto što uporno ponavljamo. Džabe je šara prelepa, ukoliko se nokat već nakon nedelju dana podigne.
Nepravilnom pripremom možemo da dovedemo do niza problema, kako sebi, tako i mušteriji. Navešćemo vam samo neke od njih:
 - ukoliko se nokti često odvaljuju, često treba turpijati prirodne nokte, što nakon određenog vremena za rezultat ima bolno tanke nokte i zbog toga više ni gel neće dobro prianjati
 - pri ulasku vazduha pod nokat, ukoliko se ne popravi u kratkom roku, nakuplja se prljavština između prirodnog nokta i gela koja u boljem slučaju rezultira samo nokatnim algama, a u gorem slučaju može biti ozbiljna gljivična infekcija
 - dovodi do gubljenja mušterija, jer niko nije raspoložen da na svakih 10 – 15 dana trči kod manikira, jer svaka mušterija očekuje da joj nokti traju bar mesec dana bez ulaska vazduga pod njih

KLIKNITE NA SLIKU KAKO BISTE POKRENULI VIDEO


Tok pravilne pripreme:
 - Sterilisanje ruku mušterije, svojih ruku, kao i alata
 - Temeljno potiskivanje i uklanjanje zanoktica - Temeljno matiranje prirodne nokatne ploče turpijom granulacije 180
 - Nanošenje nail prep tečnost u obliku laka ili spreja, čime dehidrirate nokatnu ploču, balansirate njihovu pH vrednost i sprečavate pojavu gljivica. Važno je sačekati da se potpuno osuši, a to ćete videti potpunim izbeljivanjem nokatne ploče nakon otprilike 30 sekundi. Ukoliko to ne sačekate, i to može indukovati odvaljivanje gela od nokatne ploče.
 - Pažljivo nanosite kiselinski primer ne dodirujući zanoktice (dodirivanjem kože zanoktica može doći do ozbiljnih povreda i izaziva jako štipanje). Ima onih koji zaobiđu nanošenje kiselinskog primera, u tom slučaju mogu slobodno da koriste bezkiselinski (koji pokriva dve funkcije, odmašćuje i funkcioniše kao dvostrani lepak između gela i nokatne ploče), međutim kod problematičnih i jako vlažnih noktiju obavezan je kiselinski primer. Potrebno je sačekati njegovo potpuno sušenje što traje oko 30 sekundi, gde kod korišćenja kiselinskog prajmera nokatna ploča pobeli, a kod bezkiselinskog ne.
 - Ukoliko koristite kiselinski primer, sledeći korak je nanošenje tečnosti koja potpomaže prianjanje a to je Bonder. Nanosimo ga u sasvim maloj količini, nema potrebe preterivati, jer ukoliko nanesete previše, to ne znači da će prianjanje biti jače, čak šta više, može uzrokovati odvaljivanje gela.
 - Kao poslednji korak, “betoniranje” noktiju kako bismo bili u potpunosti sigurni da nokti neće ni mrdnuti nanošenje baznog gela koji se polimerizuje pod uv lampom. Vreme polimerizacije je 1 minut.

 

Porudžbine ispod 1000,-rsd. šaljemo nakon uplate. Hvala na razumevanju!

 

Oceni proizvod
Ovaj web sajt koristi kolačiće.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".