Vodene nalepnice za nokte – upotreba korak po korak

Vodene nalepnice za nokte

su jedne od najstarijih alata za ukrašavanje, a opet nam stalno izazivaju glavobolju. 

Pokušaću na jednostavan način da objasnim najvažnije korake pri korišćenju nalepnica. 

Površina

Nalepnica se stavlja na u potpunosti obrađen i završen nokat na koju je nanet završni sjaj, a potom matiran bufferom.

Savet plus: da bi se nalepnica bolje prilepila, namaži površinu na koju ćeš je nalepiti bezkiselinskim prajmerom. 

Dimenzije

Kada želiš da celu nokatnu površinu pokriješ vodnim stikerom obrati pažnju na odabir dimenzije. Na prvi pogled možeš da se prevariš, jer ako staviš nalepnicu na samo 2/3 površine to može jako ružno da izgleda. Moja taktika je to, da kad vidim da je nalepnica baš odgovarajuće dimenzije, odaberem za jedan broj veću (i ta bude savršena).
Nalepnicu iseci. Kod prekrivanja cele nokatne ploče, precizno je iseci prateću oblik nokta (dužinu nalepnice kasnije ćeš isturpijati). Kod malih nalepnica je dovoljno da šac metodom obrežeš. 

Potapanje

Svuci zaštitnu foliju sa nalepnice (ukoliko se to nije prethodno desilo prilikom isecanja) i onda imaš dve opcije:
– sipaj vodu u malu posudu pa ubaci nalepnicu i ostavi je da se natapa 5-10 sekundi
– ili stavi na jedan mokar tuffer ili možeš eventualno na mokru papirnu maramicu. I na njoj treba da stoji oko 10 sekundi.  

Postavljanje

Nalepnica koja pokriva celu nokatnu površinu:
Prstima svuci oko 1-2 mm nalepnicu sa nosećeg papira. Namesti je tačno na nokat i noseći papir lagano izvuci. Prstima pažljivo tapkaj i skroz prilepi nalepnicu uz nokat kako ne bi virila iz površinu nokatne ploče, jer će tada visiti iz završnog sjaja. Budi jako pažljiva jer se nalepnica u ovoj fazi veoma lako pomera.
Kada si je savršeno izravnala, prstima je drži na noktu da ne sklizne i turpijom skrati dužinu.
Savet plus: Ako si je pogrešno isekla i ona naleže na kožu oko noktiju, rastvarač tipsi će je rastvoriti (možeš je ukloniti uz pomoć četkice i rastvarača), ali je to pipavo pa je bolje da precizno isečeš. 

Male vodene nalepnice za nokte:
Najjednostavnije rešenje je da je sa papira uzmeš pečatom za nokat i postaviš na nokatnu ploču, identičnim pokretima kao da radiš pečatiranje notkiju. Tu već nemaš nikakvog posla, jer će pečat odradi ceo posao, savršeno izravna nalepnicu po površini, a kako je u pitanju sitna nalepnica, neravnina ne može ni da bude. 

Zavtvaranje

Sačekaj malo da se nalepnica osuši, premaži je bezkiselinskim prajmerom radi boljeg prijanjanja završnog sjaja (kod malih nalepnica taj korak može da izostane) i elastičnim završnim sjajem u debljem sloju zatvori nokat.
Jako obrati pažnju na krajeve, naročito kada je u pitanju nalepnica za celu nokatnu površinu, jer ako ne zatvoriš na krajevima dobro, vremenom ući će vazduh pod njih i mušterija moći verotvno će da je skine sa nokta zajedno sa gelom za sjaj. 

Savet plus: Na kraju svega možeš da crtaš po nalepnici nefiksirajućim gelovima ili da koristiš elastični matirajući završni gel, a samo određene delove da premažeš sjajnim gelom. Sjajne ideje se rode prilikom rada, samo pusti maštu i stvaraj!

Vredi pogledati naš video, gde nam je Jakša Aniko prikazala kako da prekriješ celu nokatnu ploču vodenim stikerom za nokte i dodatno ih je ukrasila nefiksirajućim gelom.

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *