Dugotrajni nokti – tajna pravilongo optrašivanja noktiju

Malo se priča pravilnom otprašivanju noktiju i o odgovarajućim četkicama za otprašivanje.
Četkice za otprašivanje se kreću od sasvim jednostavnih, sve do raznih nacifranih u raznoraznim oblicima. I priznajmo, često se ne obraća pažnja na funkciju, jer je toliko jako slatka pa ću je iskoristiti za nešto i puf, već je u korpi.
Važnost otprašivanja se prečesto zanemaruje, pa sam rešila da je priblizim u par reči.

Važnost pravilnog otprašivanja

temeljne i savršene pripreme ne može prevište puta da se naglasi, a u tome učestvuje i otprašivanje.
Iako je reč o samo jednom malom pokretu, izostavljanjem ili nepravilnim izvođenjem može da izazove velike štete i komplikacije. Ukoliko ostane prašine na nokatnoj površini, velika je verovatnoća da će ući vazduh između nokta i materijala, a može da onemogući i precizno izvođenje posla. Sitne čestice prašine učiniće da se materijal ne ponaša kako treba i ode tamo gde mu mesto nije. 

Čime otprašiti nokte?

Za otprašivanje uvek koristi isključivo čistu i za tu namenu kupljenu četku!
Ona preslatka i nežna četkica koja miluje ruke mušterije baš za ovu funkciju nije pogodna! Četka za otprašivanje mora da bude odgovarajuće čvrstine i u potpunosti čista kako bi mogla da ukloni svaku česticu prašine sa noktiju. I meke četkice su sjajne! Potrebe su! Listaj i saznaj za šta su one potrebne! 

Kako pravilno otprašiti prirodne nokte?

Nemojse plašiti mušterije, temeljno, sa svih strana i u svim pravcima pokretima metle otprašuj. Otkrij koja je optimalna snaga koju je potrebno da koristiš, da njome ne uzrokuješ bol, a da savršeno uspeš da otkloniš svu prašinu. Otprašivanjem od kraja noktiju do korena, izazvaćeš taloženje prašine ispod kože zanoktica i garantovano ćeš imati problem sa nakupljanjem materijala na toj površini. Ukoliko radiš gel lak, još je važnije temeljno otprašivanje, u tom slučaju stavi malo nefiksirajuće tečnosti na urbus koji ne ostavlja dlačice I njime prebriši nokat i kožu, brišući sa svih strana i od korena ka vrhu nokta. 

Meka četkica, za šta se može koristiti?

Ukoliko nisi odolela i kupila si jednu preslatku, mekanu četkicu, dobro si radila! Pri ukrašavanju ćeš je koristiti. Savršeno može da ukloni pigment ili višak štrasa. Ima lagane dlačice i time praktično samo otklanja višak. Pri završetku posla, a pre nege, ukoliko primetiš da je ostalo malo prašine, slobodno koristi ovakvu četkicu za uklanjanje iste. I mušterija će uživati u malo nežnosti.

 

Za korisne savete pratite nas na Instagramu ili na Youtube-u.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *