ISTINE I ZABLUDE O NADOGRADNJI NOKTIJU – ŽELITE LI DA ZNATE???

Poznaješ li sve mane i prednosti veštačkih noktiju?? Ako želiš da ih nadogradiš, trebaju ti prave informacije, a ukoliko ih već imaš, proveri da li zaista znaš sve o njima.
Suviše su dugački, ne bih umela da funkcionišem sa njima. Previše su debeli i upadljivi, nije to za mene.
Prepoznajete li svoje reči? Pa, razmislite ponovo. U narednih par stavki, pokušaćemo da vam skroz približimo ISTINE i ZABLUDE o veštačkim noktima. Čitajte pažljivo.

 

 Ispod veštačkog prirodan nokat ne može da diše i povremeno je potrebno odmoriti nokte!


ISTINA, ali: Nokat se hrani preko nokatnog korena, odnosno kapilara koji se nalaze u nokatnom ležištu, zbog čega nokatna ploča deluje rozikasto. Međutim, kao i kosa koja se farba i nema potrebu za „pauzom“ da bi „disala“, tako ni nokat nema potrebu za pauzom od nadogradnje. Nokat nije koža da diše, te je sasvim bezbedno odraditi nadogranju noktiju ili pak ojačati nokte gelom.

Nadogradnja može biti idealno rešenje za kratke,izgrickane nokte!  

ISTINA:  Način na koji nadogradnja zapravo pomaže u ovom problemu jeste to da sprečava dalje grickanje nokta, a daje predivan izgled rukama. Samim tim ta ružna navika nestaće, a lepi nokti povećaće samopouzdanje zbog negovanog i  ženstvenog izgleda.

 Zbog nadogranje, prirodni nokti će se totalno istanjiti! 

ZABLUDA: Samo ukoliko je u lošem stanju, odnosno ne dobija dovoljno hranljivih materija iz organizma, kao i ukoliko nije dovoljno negovan, nokat može da se istanji i puca. Međutim, prilikom nadogradnje noktiju, nokat se istanjuje samo u slučaju ako se  suviše isturpija . Ovaj problem može da ispravi samo osoba sa jako dobrim iskustvom. Tačno je da su nokti posle skidanja nadogradnje mekani. Keratin koji hrani nokat, mora da se stegne a to nastaje usled oksidacije, te mora da prođe par dana dok nokat prirodno ne ojača. Takođe je vrlo važno da uklanjanje nadogradnje vrši stručna osoba koja ima adekvatno znanje o anatomiji nokta.

 Veštački nokti su prepreka za rešavanju svakodnevnih obaveza.


ZABLUDA: Svako može da obavlja svakodnevne poslove jednako dobro kao i bez veštačkih noktiju. Jedini problem koji može da nastane jeste prelazak sa izuzetno kratkih noktiju na predugačke.

Nokti su toliko dugački da tipse stalno pucaju i otpadaju

ZABLUDA: Bilo da su nadograđeni nokti dugi koliko i prirodni, ili su pak u pitanju dugački nokti koji podsećaju na kandže, nokti ostaju na svom mestu ukoliko su dobro odrađeni i ukoliko se o njima vodi računa. Dužina veštačkih noktiju samo je stvar izbora – neko voli duže, neko kraće i to prilagodi sopstvenim potrebama.

 Muškarci ih ne vole!


ZABLUDA: Zaboga, pa koji muškarac ne voli da mu lepša polovina izgleda negovano. Čak šta više, najveći broj muškaraca ovakve nokte smatra vrlo zavodljivim. Oni mogu biti diskretno namazani nežnim bojama i kratki, međutim muškarcima jedna od omiljenih varijanti je vatreno crvena boja gel laka.

Na kraju, postavlja se pitanje: Gde mogu da nađem specijalistu koji ima dovoljno iskustva i kreativnosti, a da je licenciran? Gde da pronađem osobu koja mi neće dati samo veštačke nokte, nego potpuno negovan izgled ruku? Nekog kod koga se mogu najaviti i za parafinsko pakovanje ruku?
Na svakom ćošku! – VELIKA ZABLUDA!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *