ABC ČETKICA ZA GEL – SVE ŠTO TREBATE DA ZNATE VEZANO ZA NJU

 Lepe radove možete izvesti samo četkicama koje imaju savršeno vlasište, zbog toga izboru četkice, ali i samoj brizi o njoj morate posvetiti posebnu pažnju. Na kvalitetnim obukama edukatori stavljaju naglasak na korišćenje četkice u određenim grupama materijala, o njihovom izboru, čišćenju i održavanju.

Kvalitetna četkica za manikir nije najjeftinije ulaganje, ali morate znati da će ona trajati sve dok vi pazite na nju, stoga bismo želeli da vam pomognemo upravo savetima kako da četkicama pružite dug vek trajanja i kako da dugo zadrži savršeno, novo stanje.

 1. Prilikom kupovine četkice uvek birajte one koje imaju poklopac.

 2. Priprema četkice za rad: Nakon kupovine najvažniji korak je upravo ovo, jer ukoliko ne pripremite četkicu na pravi način, neće joj biti dug vek trajanja. Zbog nestručne pripreme četka odmah gubi na svom kvalitetu i od početka je rad sa njom loš. Kako se pravilno priprema četkica? Na jednom suvom papirnom ubrusu prevucite četkicu u pravcu kretanja vlasi, kako bi se lepak “slomio” (da vlasi omekšaju), noktima otprašujte vlasi sve dok svi tragovi lepka ne nestanu. Za to će vam trebati dosta vremena, može potrajati desetak minuta. Kada primetite da prah od lepka više ne izlazi iz četkice, stavite malu količinu gela srednje gustine na zadnji deo jednog šablona ili u poklopac bočice. Polegajući četkicu u gel, talasastim pokretima provlačite obe strane četkice i to ponavljajte sve dok četkica u potpunosti ne upije gel. Jedan suv papirni ubrus savijte i između slojeva obrišite gel sa četkice, a kad ste sve to uradili, četkica se smatra spremnom za korišćenje.
 O svemu ovome pripremili smo za vas jedan video koji možete pogledati OVDE.

 3. Nikada je nemojte čuvati vertikalno sa vlasima na gore. Gravitacija i zaostao gel u njoj učiniće svoje i vremenom će ona da se rascveta, zbog čega gubi svoju upotrebnu moć. Kako bi vam bila od koristi što duže, držite je u horizontalnom položaju za vreme rada , a nakon korišćenja smestite je sa vlasima prema dole u svoj držač. Naravno, to je moguće samo ukoliko četkica ima zaštitnu kapicu.

4. Prilikom rada nikada nemojte jako tapkati četkicu u gel, kako ne bi došlo da rascvetavanja vlasi. Brinite o njoj s posebnom pažnjom, jer su joj vlasi izuzetno osetljive i svako grubo rukovanje će je brzo oštetiti. Doći će do deformacija ili rascvetavanja i time će ličiti na metlu, a onda je sa njome nemoguće raditi.

5. Najbolje je imati odvojene četkice, odnosno četkicu za providan gel, za francuski manikir, za tamne i posebnu za svetle boje. Vremenom će se kolekcija vaših četkice širiti (imaćete debele, tanke, polukružne, dijagonale, za crtanje, itd…), ali u početku morate imati bar 3-4 četkice kako biste izbegli često čišćenje koje bi dovelo do rascvetavanja i isušivanja.

6. Povedite računa da četkica nikada ne bude izložena UV zracima (bilo iz lampe, bila to sunčeva svetlost), jer bi to dovelo do vezivanja ostataka gela u njoj i više joj nema spasa. Ukoliko se to ipak desi, nemojte uzalud trošiti snagu pokušavajući da je očistite. Pravo u kantu! Nije nemoguće očistiti je, ali bi bila totalno neupotrebljiva, vlasi bi se izlomile, počupale, isušile se i ona bi prosto bila samo rascvetana.

7. Čišćenje: Potrudite se da četkice čistite što ređe, kako bi zadržala oblik vlasi. Nakon korišćenja pažljivim, blagim pokretima obrišite ostatke gela suvim papirnim ubrusom, vratite joj poklopac i kao što smo već kazali, stavite je sa vlasištem prema dole. Nekada ne možete izbeći detaljno čišćenje ostataka gela u boji iz vaše četkice. Ali kako to uraditi? Tečnost za fiksiranje, alkohol ili aceton su neadekvatni za ovu svrhu jer svi oni isušuju dlake. Rešenje je skroz tečni, providni završni UV gel. Uz pomoć njega ćete savršeno očistiti čak i najpigmentisanije i najtamnije boje.
O svemu ovome pripremili smo za vas jedan video koji možete pogledati OVDE.

Ne zaboravite da vas mušterija procenjuje i po alatu i po radnom prostoru. Ovakve sitnice se odmah primete i odaju vas koliko ste pedantna, temeljna i precizna stručna osoba. Uz malo pažnje vaše četkice zadržaće savršenost duže vreme a Vi ćete sa njima izrađivati predivne nokte.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *